MUMC+

Eén oplossing: Van poli tot operatiekamer

Casebeschrijving

Met meer dan 26.000 opnamen en bijna 450.000 consulten per jaar is het Maastricht UMC+ een ziekenhuis van proportie. Ondanks deze omvang is een persoonlijke benadering van patiënten belangrijk binnen de organisatie. Het zorgt ervoor dat de duizenden zorgprofessionals die in het MUMC+ werkzaam zijn in sterke mate op hun werkplek moeten kunnen vertrouwen, zodat zij tijd en ruimte voor hun patiënten hebben. Kort gezegd: Systemen moeten gewoon werken. Punt.

De diagnose
Toen we voor het eerst met het MUMC+ in gesprek kwamen, viel ons met name de versnippering binnen hun werkprocessen op. Guido Manders, Infrastructure Engineer bij KEMBIT was vanaf dag 1 betrokken: “Je kunt je voorstellen dat een poli-werkplek heel anders functioneert dan een kantoorwerkplek van een HR-medewerker of een werkplek op een operatiekamer.” Guido vult aan: “Er was een wildgroei aan systemen. Een uitdaging, ook gezien het feit dat medische gegevens veilig moeten blijven”.

Onze oplossing
We zijn ver weg gebleven van een IT-achtige benadering. De mens stond centraal. “We hebben alles vanuit de zorgprofessional bekeken. Hoe gebruikt deze zijn werkplek en wat vindt hij handig?” “In een ziekenhuis trek je niet zomaar even de stekker uit een systeem om vervolgens het andere systeem aan te zetten.” “We kozen voor een proof of concept.” Dit stelde Guido en het team in staat om de oplossing eerst in kleine vorm te toetsen voordat deze gefaseerd werd uitgerold.

“In een ziekenhuis trek je niet zomaar even de stekker uit een systeem. Dat doe je met veel voorbereiding en aandacht.”

VMware Horizon View als VDI-broker
Het proof of concept stelde ons in staat om VMware met Citrix te vergelijken als VDI-broker, de virtuele desktop waar iedereen op werkt. “We kozen voor VMware Horizon, door de flexibiliteit die nodig was binnen het ziekenhuis”.

Geautomatiseerde bouwblokken
Omdat elke werkplek anders is, maar er wel enige uniformiteit is door repeterende taken, werken we met geautomatiseerde bouwblokken. Op die manier kunnen we alle tools en applicaties op elkaar aansluiten. Ze vormen samen een werkplek die op iedere zorgprofessional is afgestemd. Op deze manier werkt iedereen binnen dezelfde omgeving, maar gebruikt iedereen deze omgeving op zijn manier. Het zorgt ervoor dat iedereen met de patiënt bezig kan zijn en dat hun systeem daarbij ondersteunt.

Contact

Deel jouw uitdaging!

Benieuwd naar ons advies voor jouw bedrijfsvraagstuk? Daag ons uit!

Daag ons uit